Produkty
{{product.title}} {{(product.price | customCurrency)}}
Kategorie
{{(basket.prices.totalPrice | customCurrency)}}{{getBasketItemCount(basket.items)}}
{{basketItem.product.title}}
{{basketItem.quantity}}x {{basketItem.product.title}}
{{ $index > 0 ? ', ' : '' }}{{ isColorParameter(parameter) ? getColorText(parameter) : '' }}{{ !isColorParameter(parameter) ? parameter : '' }}
{{(getProductPrice(basketItem) | customCurrency)}}
{{additiveServiceWithPrice.name}}
{{(additiveServiceWithPrice.price | customCurrency)}}
{{basket.coupon.name}}
-{{(basket.prices.totalDiscountPrice | customCurrency)}}

Jak na domácí sushi

Sushi. Typická asijská delikatesa z rýže a čerstvé syrové ryby. Někdo suši miluje, někdo ho nemůže ani cítit. Patříte do první skupiny a po rybí mňamce se můžete utlouct? Pak jste jistě už někdy přemýšleli nad tím, připravit si sushi vlastnoručně. Doma, ve své oblíbené kuchyni a z přísad, které máte rádi. Pojďte už pouze o domácím sushi nesnít, ale rovnou se vrhnout na jeho přípravu. Připravit sushi je totiž méně náročné, než se na první pohled zdá.

Příprava sushi

Přípravu sushi nelze podceňovat. Před samotným vařením si obstarejte všechny ingredience. Základem úspěchu sushi jsou kvalitní, čerstvé a autentické suroviny. Abyste si na domácí mňamce opravdu pochutnali, nezkoušejte náhražky a suroviny na sushi nakupte v obchodu s asijskými potravinami. A co budeme potřebovat? Rýže je základ. Hezky lepivá a po uvaření držící tvar. Dále v obchodě sáhněte po mořské řase, nakládaném zázvoru, sojové omáčce, wasabi prášku nebo pastě a rýžovém octu. Teď už jen vyrazit na trh pro čerstvé avokádo a hlavně rybu.

Rozhodně se šikne mít po ruce i sushi podložku. Rolky se vám budou pohodlně balit a investice do tohoto kousku kuchyňského náčiní rozhodně vaši peněženku nezruinuje.

Sushi pro začátečníky

A protože sushi pokrmů je víc než prstů na ruce, zkusme si společně připravit to nejsnadnější. Výtečné sushi pro začátečníky je maki sushi. Vyhrňme si rukávy a pojďme na to.

Sushi recept – Maki sushi s lososem a avokádem

  1. Připravíme si sushi rýži. Sushi rýži vaříme v čisté vodě, proto rýži několikrát propláchneme a zalijeme vodou tak, aby zhruba o centimetr přesahovala. Vaříme ji na mírném ohni do změknutí a do té doby, než se voda odpaří. Hotovou rýži necháme vychladnout. Tip: Vařte rýži bez starostí a pořiďte si rýžovar. Jedním stiskem tlačítka připravíte vždy perfektní rýži jakéhokoliv druhu.
  2. Než se nám uvaří rýže, připravíme si octový nálev na sushi. V hrnci rozpustíme rýžový ocet s cukrem a solí. Ideální poměr je na 5 lžic octa použít 2 lžíce cukru a 1 lžíci soli.
  3. Smíchejte vychladlou rýži s vychladlým nálevem, nejlépe v dřevěné míse.
  4. Teď nastává čas připravit si zbylé suroviny. Rybu (nejlépe lososa) nakrájejte na jemné nudličky. A nezapomeňte, rybu krájíme po vlákně. Také nakrájejte avokádo.
  5. Bambusovou podložku obalte potravinářskou fólií a jdeme rolovat. Doporučujeme mít vždy mokré ruce, nejlépe si je máčet ve zbytku octového nálevu.
  6. Na podložku položíme řasu, lesklou stranou dolů. Plát řasy poklademe rýží tak, aby na jedné straně zůstal kousek řasy volný kvůli slepení. Na souvislou vrstvu rýže do středu namažeme wasabi (pozor, je opravdu hodně pálivé a právě u této ingredience platí ono známé, méně je někdy více) a nasypeme trochu sezamu. Na křen navrstvíme rybu a avokádo. Řasu uchopíme za okraj s rýží a rolujeme směrem k prázdnému konci. Ten ještě potřeme octem. Rolka se tak lépe zpevní.
  7. A máme hotovo. Teď už necháme rolku chvilku odležet v chladu, aby se propojily všechny chutě a rolka zpevnila pro řez. Ostrým nožem oddělíme okraje a nakrájíme zhruba dvou centimetrová kolečka.

Jak servírujeme sushi?

Sushi rolky servírujeme spolu se sojovou omáčkou a wasabi. Obě ingredience můžeme podávat zvlášť anebo z nich smíchat sushi dip. Další nepostradatelnou přílohou je nakládaný zázvor. Prokládejte jím konzumaci jednotlivých kousků. Zázvor skvěle chutná a navíc neutralizuje chuť, takže si každé sousto rybí pochoutky užijete naplno.

A teď už nezbývá nic, než popřát dobrou chuť!

 

Pomocná rukapři výběru toho správného čaje

Široký sortiment čajů z celého světa v našem e-shopu

Drobný dárek při každém 10. nákupu v našem e-shopu

Moderní eshop od  Webmiumeshop